ایران فعال ترین و مهم ترین کشور حاضر نمایشگاه صنایع دستی میلان

موفقیت هنرمندان صنایع دستی ایران در نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی میلان ایتالیا نشان دهنده قابلیت بالای صنایع دستی ایرانی در جذب بازارهای بین المللی است.  ظرفیتی که در صورت توجه بیشتر این حوزه می تواند فرصت های قابل توجهی برای اقتصاد کشور و توسعه صادرات غیرنفتی مهیا سازد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حضور در نمایشگاه های بین المللی در کنار دستاوردهای فرهنگی فراوان خود برای ترویج و معرفی ظرفیت های فرهنگی و هنری هر کشور، موجب می شود تا فرصت های اقتصادی و تجاری متعددی نیز برای آن فراهم آید. که از جمله آنها می توان به امکان فروش آثار هنرمندان، دعوت از آنها برای حضور در دیگر کشورها و نیز امکان منعقد کردن قراردادهای اقتصادی اشاره کرد.

اداره کل صادرات معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور در راستای بهره برداری موثر از نمایشگاه های خارجی و ایجاد فرصت مناسب برای هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی ایران، حضور فعال در نمایشگاه های معتبر بین المللی را به عنوان یکی از رویکردهای غالب خود در دستورکار قرار داده است. در راستای تحقق این هدف در سال جاری برنامه ریزی لازم برای حضور هنرمندان ایرانی در نمایشگاه های صنایع دستی فلورانس، ارمنستان، برلین و میلان ایتالیا صورت گرفت و طبق آمار اعلام شده استقبال مطلوبی از آثار ایرانی صورت گرفته است.

حضور در نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی میلان ایتالیا نیز یکی دیگر از اهداف پیش بینی شده دفتر صادرات معاونت صنایع دستی کشور بود که با توجه به اعتبار و موقعیت ویژه این  نمایشگاه، فرصت های مفیدی برای هنرمندان این حوزه فراهم آورد و امکان معرفی بیشتر آنها به علاقمندان صنایع دستی دنیا را ایجاد کرد.

این نمایشگاه صنایع دستی یکی از مهم ترین و معتبرترین رویداد های تجاری فرهنگی در اروپا و دنیاست که همه ساله بسیاری از علاقمندان به صنایع فرهنگی و تولیدات هنرهای سنتی دنیا را به خود جلب می کند و با استقبال ویژه ای از سوی مخاطبین روبرو می شود.

طبق آمارهای اعلام شده در این رویداد فرهنگی، امسال هنرمندان ایرانی توانستند به فروشی بالغ بر 78600 دلار یعنی رقمی در حدود 260میلیون تومان دست پیدا کنند که با توجه به تعداد محدود هنرمندان(6نفر) و زمان کوتاه آن رقم قابل ملاحظه ای به شمار می رود.

 بیشترین سهم از میزان فروش صنایع دستی ایران در این نمایشگاه به رشته سراجی سنتی با 27000 دلار اختصاص داشت و به دنبال آن نگارگری و میناکاری با فروشی برابر با 19هزار دلار، سفال و سرامیک هر یک با 10 هزار دلار در رتبه بعدی قرار داشتند. زیورآلات سنتی با 5000 دلار و سنگ های قیمتی نیز با 2300 دلار در رتبه های بعدی قرار گرفتند. 

از دیگر دستاوردهای این نمایشگاه معرفی جمهوری اسلامی ایران به عنوان فعال ترین و مهم ترین کشور حاضر در زمینه تولید و تنوع محصولات صنایع دستی در نوزدهمین دوره نمایشگاه بین المللی صنایع دستی میلان و اهداء لوح تقدیر به همه هنرمندان ایرانی به همین مناسبت بود. همچنین به واسطه این حضور پر رنگ هنرمندان کشورمان توانستند قرارداد  خرید 2 کیلوگرم فیروزه نیشابور را با یک تاجر کلمبیایی منعقد کنند.

با توجه به تحولات صورت گرفته در ایران و روند رو به رشد تعاملات اقتصادی در عرصه بین الملل، به نظر می رسد حضور هنرمندان صنایع دستی ایران در نمایشگاه های خارجی در کنار رونق اقتصادی این حوزه بتواند زمینه های مناسبی برای حضور گردشگران خارجی در کشورمان را مهیا سازد. چرا که آشنایی با صنایع دستی و روند تولید این آثار از نظر بصری جذابیت و زیبایی ویژه داشته و یکی از برنامه های مورد توجه گردشگران در نقاط مختلف دنیا است.

گفتنی است این نمایشگاه بین المللی که از تاریخ 8 الی 17آذرماه جاری در میلان ایتالیا برگزار شد تعداد  6 هنرمند از استان‌های خراسان رضوی، تهران، زنجان و اصفهان در رشته هایی چون: سراجی سنتی، سنگهای قیمتی، قلمکار، نگارگری ومینا، ملیه سازی، سراجی سنتی، چرم، سفال و سرامیک آثار خود را در معرض علاقمندان به صنایع دستی ایرانی در ایتالیا قرار دادند.

انتهای پیام/

کد خبر 1393101612